Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Kockskolan:

 

Om sataysås >

 

 

Om marinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 431

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2267 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 33%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sataysås > Äts ej

Om marinering > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk i en kastrull i majsolja.
  2. Riv ingefära. Mal jordnötter i en mandel­kvarn, eller mosa dem i en mortel.
  3. Tillsätt tomatpuré, jordnötter och kryddor. Låt småkoka cirka 10 minuter. Rör om då och då. Passa noga så att såsen inte bränns vid. Tillsätt eventuellt lite vatten mot slutet av kokningen. Konsistensen skall vara tjock.

Kockens kommentar

Som alternativ till jordnötter kan jordnötssmör användas. Extra ingredienser som ibland används är kokosmjölk eller kokosgrädde, liksom sweet chilisås, röd currypasta m.m. Kryddor kan varieras efter behag och tillgång. Den viktigaste ingrediensen är jordnötter.

Såsen/pastan används till marinering av kött och fisk, eller för att pensla kött eller fisk vid grillning. Serveras även som het sås till mat eller kall som dippsås, om man späder den med lite matolja. Läs mer > Om sataysås.

Passar till

Sataymarinerade fläskfiléspett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem