Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om inälvor >

 

 

Så fräser man >

 

 

Om ragu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rognons de porc ā la crčme, njurragu

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 398 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om inälvor > Äts ej

Så fräser man > Äts ej

Om ragu > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "A Table" under bilden ovan.

  1. Ansa njuren, ta bort hinna och skär ut vitt njurfett (läs mer > Om njure). Skär i bitar. Skölj njuren väl i kallt vatten. Låt rinna av. Strö över lite vetemjöl och rör om. Skala lök och skär i strimlor eller tärningar. Ansa och skiva svamp om detta skall ingå. 
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Fräs löken glansig i smör på medelvärme i 3-4 minuter utan att bränna. Stek sedan eventuell svamp en kort stund. Lägg åt sidan.
  4. Ragu: Tillsätt njuren. Låt steka 5 minuter på medelvärme under omrörning. Smaka av med fond, senap, konjak, salt och peppar. Vispa samman äggula med crčme fraiche eller grädde. I filmen tillsätt även lite riven ost. Rör ner detta i ragun. Låt småkoka i 10 minuter.
  5. Servera. Garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

I stället för grisnjure kan kalv- eller lammnjure användas.

Alternativ

Bräserad kalvnjure i rödvinssås

Flamberad kalvnjure i madeirasås

Lammnjure i vitvinssås

Lammnjure i sherrysås

Steak and kidney pie

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem