Rognons de veau sauce Madère, flamberad kalvnjure i madeirasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om njure >

 

 

Om inälvor >

 

 

Så flamberar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rognons de veau sauce Madère, flamberad kalvnjure i madeirasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 956

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3826 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om njure > Äts ej

Om inälvor > Äts ej

Så flamberar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Cuisine du Moun" under bilden.

  1. Tillbehör: förbered och tillred önskade tillbehör till exempel ris och en sallat. "Frassen" brukar äta bagett till maten.
  2. Ansa njuren, ta bort hinna och skär bort vitt njurfett (läs mer > Om njure). Skär i mindre bitar. Ansa svamp, skiva eller skär i bitar. Skala och skiva lök.
  3. Bryn: Hetta upp olja i stekpanna och bryn njurbitarna runt om. Tillsätt svamp och lök. Låt steka 3-4 minuter under omrörning.
  4. Flambera: Tillsätt armagnac (eller konjak). Tänd på och låt brinna klart. Se kommentar. 
  5. Madeirasås: Tillsätt madeira och låt småkoka ett par minuter så att alkoholen kokar bort. Rör ner crème fraiche och låt sjuda några minuter till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Obs! Flambera utanför spisen om avståndet till fläkten är kort. Se under alla omständigheter till att fläkten är avstängd. En brand i fettrik fläkt är inte att leka med. Om spriten inte antänds är pannan inte tillräckligt het.

Alternativ

Njurragu

Ragnon de veau Bordelaise

Rein d´agneau de Bercy, lammnjure i vitvinssås

Lammnjure i sherrysås

Stek and kidney pie, kött- och njurpaj

Hökarepanna i smördegspaket

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem