Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så reds sås >

 

 

ā la bordelaise >

 

 

Så bryner man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 16

Recept: 3278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så reds sås > Äts ej

ā la bordelaise > Äts ej

Så bryner man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. .Förvärm ugnen på 220-250°C. 
  2. Tillbehör: Förbered tillbehör, till exempel sallat, ris eller potatis. "Frassen" brukar äta vitt bröd till maten.
  3. Ansa njure, ta bort hinna och vitt njurfett (läs mer > Om njure). Skala och skär i små bitar morötter, lök och schalottenlök. Även svamp om detta önskas.
  4. Bryn: Hetta upp matfett i stekkastrull och bryn njuren runt om. Tillsätt morötter, lök och bouquet garni.
  5. Ugnslaga: Sätt in grytan i ugnen i 25 minuter. 
  6. Plocka ur njuren ur ugnskastrullen och skär i bitar. Ta bort bouquet garni. 
  7. Roux brun (redning): Smält smör i kastrullen. Vispa ner mjöl och låt redningen få lite färg, bli brun. Läs mer > Så reds sås.
  8. Koka: Tillsätt njuren och vin. Svamp om detta ingår. Låt sjuda under lock på svag värme i 1Ŋ timme.
  9. Sås: Ta ut njuren och sila spadet. Vispa ner crčme fraiche och tillsätt njure. Låt småkoka en kort stund till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Även med senap om så önskas.
  10. Servera: Lägg upp och garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

Bordealaise = från Bordeaux i södra Frankrike, vilket brukar innebära att rödvin ingår. Läs mer > ā la bordelaise. 

Bouquet garni är en blandning av kryddgrönt som binds samman till en bukett. Buketten tas bort efter tillagning. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Vattenreduktion = vätska som kokas bort. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Njurragu

Sauce bordelaise

Flamberad kalvnjure i madeirasås

Lammnjure i vitvinssås

Lammnjure i sherrysås

Steak and kidney pie

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem