Fågelpaté
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fågelpaté

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2483 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 14%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 107 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
  3. Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Känn med en provsticka när patén är klar.
  4. Låt patén kallna innan den skärs upp. 
    Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.

Kockens kommentar

Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem