Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lever >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4190 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 20%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 458 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lever > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Putsa helst levern från ytliga kärl (blodådror) och hinnor så att inte köttet bågnar vid tillagning.
  3. Skär i centimetertjocka skivor. Vänd dem i mjöl. 
  4. Stek bacon eller fläsk knaprigt. Lägg över på hushållspapper för avrinning.
  5. Hetta upp rikligt med smör i het stekpanna. När fettet slutat bubbla lägg i levern, men inte för tätt inpå varandra. Bryn båda sidorna och efterstek på lägre värme. Stek 2 minuter per sida. Ta ur.
  6. Värm kapris i matfettet om "anglaise", eller om "suedoise" tillsätt grädde i leverpannan och koka upp. Sila gräddsåsen om fin sås önskas.
  7. Servera med kapris (anglaise) eller med lingon (suédoise).

Kockens kommentar

Lever serveras "ā la minute" dvs snabbt lagat och genast serverad. "Välstekt lever" och lever som får den ligga och vänta blir torr och seg. Anglaise, dvs på engelskt vis innebär kalvlever med bacon och kapris. Suédoise är klassiskt grislever med fläsk och lingonsylt. Lever kan också stekas och serveras på italienskt vis, på berlinarnas vis, på tyskt vis eller på spanskt vis. Läs mer > Så lagas lever.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Rårörda lingon

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem