Maskrossallad med bacon eller Crottin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Maskrossallad med bacon eller Crottin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 0

Recept: 454 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 20%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 66 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Tvätta och ansa maskrosbladen. Skär bort tjockare ändar, avlägsna vissna och främmande blad. Låt rinna av väl. Lägg bladen i kylskåp tills de skall användas, för att hålla dem fräscha.
  2. Skiva fläskskivorna i små bitar. Skala, halvera och mosa vitlök.
  3. Dressing: Blanda balsamvinäger med solrosolja och vitlök i en skål. Salta lätt, tänk på att fläsket är salt. Mal ner svartpeppar.

Strax före servering:

  1. Stek fläskbitarna knapriga i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Vispa samman dressingen, lägg i salladen och blanda. Garnera med fläsk.

Tillval: Byt ut fläsket mot ost (Crottin). Sätt på grillen på högsta värme (240°C) och grilla osten några minuter tills den börjar flyta på ytan. Blanda under tiden salladen. Lägg osten ovanpå, garnera med valnötsbitar, och servera.

Kockens kommentar

Sallad med bacon serveras som tillbehör till mat. Om bacon byts ut till klassisk Crottinost och valnötter (gärna rostade), blir det en förrätt eller lätt måltid med portionsvikt 125 gram och 270 Kcal per portion.

Crottin de Chavignol är en fransk AOC-klassad färskost. Säljs i tre mognads­stadier jeune mi-sec (ung, halvfast, ljus), bleuté (blåaktig) och bleu (brun-svart). Traditionellt grillas den brun-svarta varianten några minuter och äts på en salladsbädd av endiver eller maskrosblad. Ibland dubbelpanerad och friterad. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem