Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 16

Så lagas fläskkarré >

 

 

Så grillas kött >

 

 

Om grillning, halstring >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0

Recept: 8062 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 223 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Om grillning, halstring > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Aim´em" under bilden.

  1. Grill: Arrangera grillen för indirekt värme 135-150ºC. En aluminiumform med vatten ställs vid sidan om glödhärden under gallret där köttet placeras. Läs mer > Så grillas kött.
  2. Kött: Karrén skall ha fettkappa. Ansa köttet enligt filmen.
  3. Marinad: Sila italiensk dressing. Lägg resterna i silen i en skål. Blanda dressingvätskan med lika mycket äppeljuice. Tillsätt grillkrydda. Injicera vätskan i köttet med en köttspruta. 
  4. Panering: Blanda senap med dressingresterna som silats av, juice, salt och peppar. Gnid in köttet med "rubben". Strö över grillkrydda.
  5. Grilla: Lägg köttet på indirekt värme ovanför vattenformen. Stäng locket och grilla köttet till kärntemperatur 70-75°C. Det tar 2-3 timmar. Pensla köttet några gånger med äppeljuice.
  6. Garnering: Ta ut köttet. Lägg i aluminiumform. Strö över farinsocker. Lägg på klickar med smör. Ringla över honung, tigersås (eller annan sötsyrlig chilisås) och BBQ-sås. Packa in kött och form med folie. Ställ tillbaka på grillen i ytterligare 1 timme till kärntemperatur 85-90°C.

Kockens kommentar

I USA i allmänhet och särskilt i Texas, förekommer stora grilltävlingar. Vid tillagning av fläskkarré är ansningen viktig med bland annat friläggning av "the money muscle" som sitter överst på köttbiten och är den finaste biten. Namnet för att biten ofta är avgörande vid tävlingsbedömningen. Köttbiten är också del av vad som kallas pluman. Läs mer, klicka ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem