Tarte Bavarois au citron, citronfromagetårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Om fromage, bavaroise >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tarte Bavarois au citron, citronfromagetårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 151 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fromage, bavaroise > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 4 tim )

Se film, klicka på "Quelle Recette" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Sockerkaksbotten (fr. Génoise): Vispa ägg och socker pösigt. Vispa samman med mjöl och vaniljsocker. Smörj en springform och häll i smeten. Grädda i ugn i 10-15 minuter. Låt kallna.
  3. Citronkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär smör i mindre bitar. Vispa ägg och socker pösigt i en vattenbadsbunke. Tillsätt citronjuice.
  4. Vattenbad: Ställ bunken över sjudande vattenbad (se > Koka i vattenbad). Tillsätt smör och vispa kontinuerligt tills smeten tjocknat något, blivit krämig. Tillsätt gelatinbladen och rör om tills de löst upp sig helt i smeten. Häll 1/3-del av smeten i en skål, vilket används till garnering. Låt smeten kallna.
  5. Crème chantilly: Vispa grädde till fast skum med socker. Läs mer > Så vispas grädde.
  6. Tårta: Vänd försiktig ner grädden i bunken med citronkräm (den större mängden). Se filmen. Fyll formen med sockerkaksbotten med smet. Inte ända upp, utan till ett par centimeter från kanten. Jämna till. Torka av formkanten. Rör om kvarvarande äggsmet och toppa tårtan försiktigt med denna. Ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar.
  7. Servera: Lossa tårtkanten från formen med en smal kniv. Ta bort springringen. Lossa tårtbotten från springbotten med kniven och flytta försiktigt över tårtan på tårtfat. Garnera gärna med citronskivor.

Kockens kommentar

Bavarois (fromage Bavarois) är en variant av mousse (läs mer > Om mousse), vilket i Sverige benämns bayersk kräm eller fromage (läs mer > Om fromage). Används till tårtfyllning eller till dessert.

Alternativ

Klassisk fromage Bavarois (dessert)

Bavarois vanille (dessert)

Citronfromage (dessert)

Hallonfromagetårta

Fruktmoussetårta

Vit chokladmoussetårta

Mörk chokladmousstårta

Moussetårta med valnötskräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem