Skånsk senap med senapsfrön
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om senapssåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skånsk senap med senapsfrön

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 1

Recept: 922 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 24%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om senapssåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp senapsfröna med vattnet.
  2. Använd stålkniven till matberedaren. Häll frön och vatten i blandarskålen. Låt maskinen gå 3-5 minuter tills senapen fått krämig konsistens av de gula fröna. De bruna finns kvar som små korn.

    Traditionellt krossas fröna med en tung kula i mortel och späds efter en stund droppvis med vattnet, tills det blivit en krämig smet. Detta tar ganska lång tid, så vi föreslår en modernare metod med matberedare.

  3. Tillsätt mot slutet vinäger, socker eller honung, salt och olja.

Kockens kommentar

Skånsk senap innehåller alltid brun senap. Färskt är den smakstarkare än om den fått stå några dagar. Förr i tiden hörde det till familjetraditionen att det var far i huset som tillredde den starka senapen. Det var då i allmänhet den enda gången på året som han deltog i matlagnings­bestyren, förutom snapsblandningen förstås.

Alternativ

Senap med pulver

Stark söt senap

Mild senap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem