Klassisk svensk potatissallad med purjolök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas potatis >

 

 

Om potatissallad >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk svensk potatissallad med purjolök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1231 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 298 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas potatis > Äts ej

Om potatissallad > Äts ej

Om sallader > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (35 min )

  1. Borsta potatisen ren. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Den skall vara genomkokt, men fortfarande fast. Skala och skär i mindre bitar.
  2. Hacka dragon och persilja. Skölj och skiva purjolök. Rör ihop majonnäs med gräddfil.
  3. Blanda försiktigt i en skål potatis med purjolök, kapris, dragon och majonnäsfilen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över persilja.

Passar till allehanda mat, och allra bäst till varm eller kall rostbiff. Bra att ha på smörgåsbordet.

Kockens kommentar

Potatissallad tillreds av kokt potatis, helst nykokt och avsvalnad. Det finns två huvudvarianter, dels potatis blandad med vinägrett vilket brukar benämnas "fransk" potatissallad när fransk osötad senap ingår, dels "vanlig" potatissallad där potatisen blandas med gräddfil och/eller majonnäs. Läs mer > Om potatissallad.

Alternativ

Klassisk fin potatissallad

Fransk potatissallad

Fransk-svensk potatissallad

Senapspotatis

Rysk potatissallad

Sötpotatissallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem