Pastejig köttfärslimpa med svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om chilisåser >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pastejig köttfärslimpa med svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 361 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chilisåser > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Om paté > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Finstrimla leverpastejen om konsistensen är fast. Finhacka svamp.
  3. Blanda i en bunke leverpastej med grädde och vatten. Rör ner ägg, färs, ketchup och tabasco. Blanda väl. Salta och peppra. Rör ner svampen.
  4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Tryck ner färsen i formen om det är en mindre patéform som på bilden, eller forma den till en limpa. Dekorera gärna med svamp. Sätt in utan lock lågt i ugn i 45-50 minuter.
  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Skysås: Tag ur färsen ur formen. Sila och smaka av skyn med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite grädde eller smör.

Kockens kommentar

Leverpastejen kan vara mjuk eller fast. Det senare ger viss patékänsla. Välj vildsvamp för extra patékaraktär. Denna köttfärs­limpa kan med fördel även ätas som kall paté till exempel som skivad förrätt eller på smörgås med gurka.

alternativa tillbehör

Senapspotatis

Sötpotatismos

Heminlagd ättiksgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem