Pastejig köttfärslimpa med svamp
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 135
Kcal / portion: 488
GBR (GI) / port: 8
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om chilisåser > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Om paté > Äts ej
...
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finstrimla leverpastejen om konsistensen är fast. Finhacka svamp.
- Blanda i en bunke leverpastej med grädde och vatten. Rör ner ägg, färs, ketchup och tabasco. Blanda väl. Salta och peppra. Rör ner svampen.
- Smörj en ugnsfast form med matfett. Tryck ner färsen i formen om det är en mindre patéform som på bilden, eller forma den till en limpa. Dekorera gärna med svamp. Sätt in utan lock lågt i ugn i 45-50 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Skysås: Tag ur färsen ur formen. Sila och smaka av skyn med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite grädde eller smör.
Kockens kommentar
Leverpastejen kan vara mjuk eller fast. Det senare ger viss patékänsla. Välj vildsvamp för extra patékaraktär. Denna köttfärslimpa kan med fördel även ätas som kall paté till exempel som skivad förrätt eller på smörgås med gurka.