Pommes de terre Dauphine, friterad fin potatismos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hålslev >

 

 

Om chouxdeg >

 

 

Om chouxbakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pommes de terre Dauphine, friterad fin potatismos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1672 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hålslev > Äts ej

Om chouxdeg > Äts ej

Om chouxbakelser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 30 min )

Se film, klicka på "Marmiton" under bilden.

  1. Förbered: Skala och förkoka potatis. Mosa.
  2. Häll vatten i en kastrull och smält smör i densamma.
  3. Tillsätt mjöl och rör om kraftfullt till en jämn och ganska fast deg.
  4. Tillsätt ägg och rör om ordentligt till fin smet. Blanda med mosad kokt potatis. Forma som ägg.
  5. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  6. Fritera: Fritera i omgångar, inte för många i taget. Fritera 3-5 minuter tills gyllenbruna och krispiga. Ta upp med hålslev och lägg över på galler eller hushålls­papper för fettavrinning. Salta lätt. Servera.

Kockens kommentar

Detta är en chouxdeg blandat med mosad kokt potatis (läs mer > Om chouxdeg). Tänk på att het olja är bränn- och brandfarlig. Läs mer > Så friterar man. Läs mer om friterad potatis > Så friteras rotfrukter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem