Galettes bretonnes complètes, klassisk bovetepannkaka från Bretagne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal galettes: 4

Om galettes >

 

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Galettes bretonnes complètes, klassisk bovetepannkaka från Bretagne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1105 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 174 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om galettes > Äts ej

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Smet: Häll mjöl i en bunke. Tillsätt salt, ägg och vatten. Blanda ordentligt, helst i matberedare. Låt vila i två timmar, gärna mer och helst över natt.
  2. Grädda: Vispa upp smeten. Smält matfett i panna och tillsätt i smeten. Grädda på medelhög värme. Häll ut smet i pannan och vicka så att smeten rinner ut. Grädda tills smeten stelnat, blivit porig och fått en gyllenbrun färg. Vänd.
  3. Tillbehör: Stek ägg samtidigt.
  4. Lägg en skiva skinka på blinin, sedan ägg. Vik in kanterna enligt bild. Riv över ost. Dra några varm med pepparkvarn över.
  5. Serveras varm, toppa gärna med en klick smör.

Kockens kommentar

Vatten i pannkaksmet ger tunnare och krispigare kaka. Gott och väl värt att pröva. Bovetekakor är en av människans äldsta livsmedel. I Frankrike var bovete förr vanligare hos allmänheten än vete för att bovete inte var skattebelagt vilket vete var. Galette = våffla, från det bretanska ordet jalet. Läs mer > Om pannkakor.

Alternativ

Crêpes bretonnes

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem