Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 617

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1646 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 68%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 89 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rumstemperera ingredienserna. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur. Skala vitlök.
  2. Lägg mjölk, citronjuice och vitlök i en hög smal skål. Mixa med stavmixer cirka en halv minut tills skum bildats.
  3. Mixa ner olja, först droppvis och sedan i en väldigt tunn stråle. Tillsätt inte mer olja när såsen tjocknat ordentligt.
  4. Rör ner smaksättare enligt eget önskemål för hand, till exempel lite smakrik olja, kajennpeppar eller tabasco. Smaka av.

Kockens kommentar

Det går faktiskt att tillreda "majonnäs" utan ägg, men mjölkproteinerna har inte lika bra emulgeringsförmåga som lecitinet i ägg. Läs mer > Om emulsion. Denna majonnäs används på samma sätt som vanlig majonnäs.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem