Remouladsås, Sauce Rémoulade
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Remouladsås, Sauce Rémoulade

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 616

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2748 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 68%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 112 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
  2. Finhacka gurka, gräslök och eventuella andra smaksättare enligt eget önskemål.
  3. Rör ihop alla ingredienserna.
  4. Såsen serveras kall till stekt eller kokt fisk, kallt kött och skaldjur.

Kockens kommentar

En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom ramen för detta finns många varianter. En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil, crème fraiche, vispad grädde eller aioli. Gurkan kan vara ättiksgurka, syltlök, bostongurka, kornichonger, pickles eller den inlagda gurka man är van vid i respektive land. Kapris ingår alltid. Bladkryddor kan vara alla de slag inklusive gräslök. Annan kryddning som förekommer är curry, gurkmeja, senap, sardeller, socker, citronjuice, ättika hårdkokt ägg med mera.

En fransk remoulade består klassiskt av majonnäs blandat med inlagd gurka, kapris, senap och örtkryddor, ibland smaksatt med lite ansjovissås. Hackad hårdkokt ägg kan också finnas med. Remouladsås skapades ursprungligen som en köttsås till exempel till rostbiff, men är numera huvudsakligen en sås till (stekt) fisk, särskilt rödspätta. Ibland kallas remouladsås felaktigt för tartarsås, men det är en variant av denna sås. Se recept via länk nedan. Namnet ursprung är oklart.

Passar till

Stekt rödspätta

Kokt gösfilé

Rostbiff

Alternativ: Tartarsås

Majonnäs hemlagad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem