Orange sherbert, apelsinsorbet med mjölk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Orange sherbert, apelsinsorbet med mjölk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 5

Recept: 593 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 202 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Henry" under bilden ovan.

Alternativ färsk frukt och bär (filmen):

  1. Juice från alla slags frukt och bär kan användas. Pressa och sila juicen.
  2. Socker blandas med juicen och rörs om tills allt socker lösts upp (i filmen 2-3 minuter). Om juicen värms upp lite grann så löser sig sockret snabbare.
  3. Kyl: Ställ juice och mjölk i kylskåp i minst 3 timmar för att bli riktigt kall.
  4. Glassmaskin: Blanda juice och mjölk. Häll vätskan i glassmaskin och låt bearbetas i 30 minuter. Är sorbeten inte tillräckligt fast därefter ställs den övertäckt i frysen någon eller några timmar tills rätt konsistens uppnåtts. Servera, gärna dekorerat med färsk frukt.
  5. Utan glassmaskin: Ställ  sorbetblandningen i frysen några timmar. Ta ut och rör om eller vispa smeten under frysningen var 30-60:de minut tills lagom konsistens.

Alternativ fryst frukt eller bär:

  1. Fryst frukt kan användas, helst osötad. Finfördela frukten till mos i en matberedare med knivskärare eller en kraftfull mixer. Tillsätt socker och mjölk och eventuella smaksättare.
  2. Är blandningen tillräckligt kall och fast kan den serveras som den är, eller så ställs massan övertäckt i frysen tills lagom konsistens uppnåtts. Ta ut och rör om i smeten och ställ tillbaka. Ta ut och rör om eller vispa smeten var 30-60:de minut tills lagom konsistens.

Kockens kommentar

Sherbet är en amerikansk variant av det vi kallar sorbet, det vill säga mixad frusen frukt. Till skillnad från sorbet innehåller en sherbet även mjölk, grädde eller kokosdryck vilket gör desserten mer glasslik. Läs mer > Om sorbet, sherbet. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem