Blåbärssoppa, blåbärskräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fruktsoppa, -kräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåbärssoppa, blåbärskräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 605 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fruktsoppa, -kräm > Äts ej

...

Skapat av
kryddan

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull.
  2. Lägg i bären och koka dem 2-3 minuter. Smaka av.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta av kastrullen från värmen och vispa mer mjölvattnet lite i taget. Låt koka upp.
  4. Häll upp och låt svalna. Äts ljummen eller kall, naturell eller med mjölk. Skorpor är traditionellt tillbehör, men allt som är krispigt passar till.
  5. Strö över lite socker om soppan inte äts direkt, så blir det inte "skinn" på ytan.

Kockens kommentar

Används frysta sockrade bär utesluts eller minskas sockermängden. Blåbärssoppa är klassisk rätt serverad till skidåkarna i Vasaloppet. Soppan är dessutom känd för att stabilisera magen vid magsjuka. Skillnaden mellan soppa och kräm är konsistensen. Läs mer > Om fruktsoppa/-kräm.

Alternativ

Saftsoppa, saftkräm

Klassisk nyponsoppa

Körsbärssoppa, kompott

Gammaldags fruktkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem