Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kronärtkockspannacotta (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1115 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 22%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 114 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

...

Skapat av
L Hansson

Tillagning (1 tim 20 min + 6 tim )

  1. Önskas tomatromantica så förbereds denna 2 dygn i förväg (se separat recept).
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skala och pressa vitlök.
  3. Koka upp kronärtskocksbottnar med grädde, vitlök och hälften av vinet i en kastrull. Låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
  4. Mixa blandningen med en stavmixer eller i matberedare, passera sedan genom en trådsil. Häll tillbaka mixen i kastrullen och låt den sjuda på lägsta värme.
  5. Tillsätt resten av vinet, citronsaft, salt och peppar. Smaka av och tillsätt den rivna parmesanosten och det urkramade gelatinbladet i smeten. Rör om noga så att gelatinet löser sig.
  6. Häll smeten i fyra serveringsskålar och ställ i kylskåp i minst 6 timmar. Garnera gärna med citron, marinerade kronärtskocksblad, parmaströssel och eventuell tomatromantica.

Passar till

Tomatromantica

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem