Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 3

Om smörsåser >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Om hollandaisesåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 543

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1616 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 60%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 99 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörsåser > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Om hollandaisesåser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "CusineAZ" under bilden.

  1. Vattenbad: Koka upp vatten i vattenbadskastrull. Låt sedan kastrullvattnet sjuda på svag värme (läs mer > Värma i vattenbad). Skär smöret i bitar.
  2. Knäck ägg och lägg gulorna i kastrullen. Tillsätt kallt vatten och pressad citronsaft. Vispa samman till jämn smet. Smeten bör hålla en temperatur på 40-50°C under tillredningen.
  3. Montera: Tillsätt smör klickvis. En klick i taget och se till att smöret rörs ut ordentligt i smeten innan nästa klick tillsätts. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Detta recept är detsamma som en hollandaisesås som också är en smörsås (se dito recept). Läs mer > Om hollandaisesåser.

Alternativ

Hollandaise

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem