Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om sås och såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 733

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 73%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 94 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om sås och såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka schalottenlök. Fräs den lätt i smör på medellåg värme i cirka 5 minuter tills mjuk utan att bränna.
  2. Reducera: Häll på vin och anisspit och låt småkoka tills vätskan har reducerats till 1/3-del.
  3. Montera: Vispa ner smör, lite i taget tills allt smör absorberats i såsen.
  4. Passar till stekt kött av nöt, lamm och vilt.

Kockens kommentar

Detta är en variant av smörsåsen beurre blanc. Se detta recept för detaljerad beskrivning av tillagning. För fler såsalternativ klicka på Såser till kött i ingredienslistan.

Vattenreduktion = bortkokad vätska. Detta för att få korrekt angivelse av såsmängd och näringsvärden. Läs mer, klicka på begreppet.

Alternativ

Passar till lammfilé

Beurre blanc

Beurre rouge, röd smörsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem