Enkel citronsmör till stekt fisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 2

Om smörsåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel citronsmör till stekt fisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 698

Kcal / portion: 535

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1070 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 78%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 77 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörsåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skölj citron och riv skal (endast gult, ej vitt skal).
  2. Skira smöret. Smält smöret och separera från bottensats (det grumliga i botten skall ej vara med). Läs mer > Så skiras smör.
  3. Tillsätt olja, citronskal och pressa i citronsaft. Vispa samman.
  4. Citronsmör passar bra till fisk, speciellt till stekt fisk.

Kockens kommentar

Denna sås skär sig lätt (separerar) . Bäst är att tillaga en beurre blanc (se detta recept). Läs mer > Om smörsåser.

Alternativ

Beurre blanc, fransk ljus smörsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem