Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 189 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Skåvsjöholm

Tillagning (45 min )

  1. Sockerlag: Blanda socker, vatten och honung i en kastrull. Värm upp och rör om så att sockret löses upp helt. Låt svalna.
  2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten 5-10 minuter. Kram ur vattnet och rör ut gelatinet i varm sockerlag.
  3. Sorbet: Finriv limeskal, pressa juice. Blanda sockerlag med limejuice, 1/3-del av limeskalen, kokosmjölk och vatten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
  4. Citrussallad: Skala grapefrukt och "filéa ut" klyftor. Blanda försiktigt med lite limeskal och smaksätt med lite honung.
  5. Marsalasås: Koka ihop ingredienserna till simmig sås. Späd med vatten om den blir för tjock. Ringla över citrussalladen.

Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Frystid 3-4 timmar. Rör om efter halva tiden, eller fler gånger.

Kockens kommentar

Desserten passar som efterrätt på finare middagar. Utan citrussallad och tillhörande sås kan den serveras som mellanrätt (mellan för- och huvudrätt). Receptet från konferensanläggningen Skåvsjöholm i Åkersberga norr om Stockholm.

En sorbet med tillsats av kokosmjölk, mjölk eller grädde är egentligen en sherbet, men begreppen blandas ofta ihop. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Sorbet grundrecept

Orange sherbet

Champagnesorbet

Ingefärs- och citrusgranité

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem