Blodapelsingranité med chokladstjärnor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så tempereras choklad >

 

 

Om chokladdekoration >

 

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blodapelsingranité med chokladstjärnor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 205

GBR (GI) / port: 10

Recept: 820 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 268 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så tempereras choklad > Äts ej

Om chokladdekoration > Äts ej

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 55 min )

  1. Skär av ett lock på apelsinen genom att skära ett sicksackmönster runt om. Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.
  2. Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare eller mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
  3. Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna runt 1,5 timmar.
  4. Chokladgarnityr: Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.
  5. Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.

Kockens kommentar

Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Chokladdekoration: För att smält choklad skall bli hård och bland måste den tempereras. Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept via länk nedan.

Tillhörande recept

Sorbet grundrecept

Temperera choklad

Enkel chokladdekoration

ingefärs- och citrusgranité

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem