Champagnesorbet
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Champagnesorbet

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1417 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 173 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag.
  2. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter. Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
  3. Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ i frysen 1 timme.
  4. Tag ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen i 1 timme.
  5. Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda skummet i sorbeten. Ställ in i frysen i cirka 1 timme till, eller tills den har frusit ordentligt.
  6. Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion.

Kockens kommentar

Champagnesorbet passar som dessert på finare middagar eller som mellanrätt (mellan för- och huvudrätt). Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Sorbet grundrecept

Kokos- och limesorbet

Ingefärs- och citrongranité

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem