Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om gratinering >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aubergine i stället för potatis som tillbehör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1

Recept: 144 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 177 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om gratinering > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min + 35 min )

  1. Skölj auberginen och skär den på längden. Skåra skalen lätt med kniv.

  2. Salta eventuellt köttytan (se kommentar). Låt i så fall vila i 30-60 minuter. Skölj sedan av saltet i kallt vatten.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i ungsäker form. Pensla snittytan med olivolja.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Auberginen skall vara genommjuk.
    Serveras varm.

Kockens kommentar

Välj gärna stora auberginer. Receptet ger en halv per portion. Saltning och vila medför att den beska smaken dras ur, vilket man förr rekommenderade. Numera är de saluförda auberginen mindre besk i smaken så "urbeskning" är inte lika motiverat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem