Finsk morotslåda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Finsk morotslåda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 227

GBR (GI) / port: 2

Recept: 907 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 261 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skölj riset. Lägg i kastrull med vattnet och en klick smör. Låt småkoka under lock cirka 10 minuter tills vattnet kokat bort. Se till att det inte kokar torrt.
  2. Tillsätt mjölk. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka under lock i cirka 15 minuter. Ta av från plattan och låt det svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skala och riv morötter, samt riv muskot.
  5. Blanda ner rivna morötter, socker, salt, vitpeppar, muskot ägg och grädde i riset. 
  6. Smöra en ugnsäker form och häll i blandningen. Grädda i ugn cirka 45 minuter.

Kockens kommentar

Rätten kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till någon fisk- eller kötträtt. Passar som (lakto-ovo-)vegetarisk rätt, dvs en vegetarisk rätt som innehåller ägg och mjölkprodukter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem