Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

8.0 

dl

Kycklingfond konc.

3.0 

msk

Vispgrädde

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1050 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 343 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 8.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 3.0 msk 12%

Vispgrädde 0.5 dl 17%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (30 min )

  1. Lax: Bena ur och skiva laxen tunt.
  2. Blanda socker med salt och strö över. Låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
    Ställ in i kylskåp tills servering.
  3. Soppa: Skala och grovhacka lök samt fänkål.
  4. Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme och fräs grönsakerna några minuter utan att bränna.
  5. Tillsätt vin, saffran, vatten och fond.
    Koka grönsakerna mjuka, 10-15 minuter.
    Mixa soppan slät med mixerstav.
  6. Koka upp soppan före servering.
    Tillsätt grädde. Salta och peppra.
    Fintärna laxen och lägg ner i soppan.

Kockens kommentar

Kryddostskorpa passar som tillbehör. Mixa kryddost med mascarpone och bred på skorpor. Garnera gärna med ärtskott.

Passar till

Kryddostskorpa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem