Kall gurksoppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pepparrotsgrädde:

 

Grädde

1.5 

dl

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kall gurksoppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 49

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 0

Recept: 966 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 492 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Pepparrotsgrädde:

Grädde 1.5 dl 56%

Pepparrot nyriven 1.0 msk 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skär gurkan i bitar men spara en bit till garnering. Skala och grovhacka (purjo)löken. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Mixa gurka och lök i matberedare eller med mixer. Häll mixen i kastrullen.
    Tillsätt fond, yoghurt och kryddor.
    Sänk till medellåg värme och låt koka i några minuter.
  3. Låt svalna i vattenbad och sätt sedan i kylskåp, gärna portionsuppdelat, i minst 30 minuter. För att skynda på kan några isbitar hjälpa till.
  4. Skär upp resten av gurkan till dekoration.
    Vispa grädde, riv pepparrot och blanda i.

Kockens kommentar

Yoghurt kan bytas ut mot grädde för ökad krämighet, eller vatten för en klarare soppa. En enkel vit sommarvariant är att använda filmjölk, gurka och kryddor. Ev. lite vitlök.  Finfördela gurkan och blanda i filmjölken.

Passar till

En god smörgås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem