Gazpacho - andalusisk kall grönsakssoppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

Om krutonger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gazpacho - andalusisk kall grönsakssoppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2015 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 595 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Om krutonger > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

Se film, klicka på "Tamara" under bilden.

  1. Soppa: Skala bort det mörkgröna skalet på gurkan. Skär gurka tomater, paprika och brödet i mindre bitar.
  2. Lägg detta och alla övriga ingredienser i en matberedare och mixa till jämn smet.
  3. Sila soppan som därefter bör vara ganska trögflytande. Späd med vatten om tunnare soppa önskas. Ställ kallt i minst en timme.
  4. Garnityr: Ansa/skala tillbehören och skär i små bitar (gurka utan grönt skal, tomater bara fast kött).
  5. Servera: Häll upp soppa i portionsskålar. Garnera med tillbehören eller servera dem vid sidan av. Ringla över lite olivolja.

Kockens kommentar

Detta är en ganska typisk gazpacho från Andalusien, men det finns många varianter. Numera är det ganska populärt att blanda in melon. Äpple som garnityr bidrar med pikant syrlighet. Krutonger är också ett alternativ (se recept via länk nedan). Klicka på länken under bilden för att se tillagningfilm Gazpacho. Den som vill minska på kalorimängden kan halvera mängden olivolja i receptet, alternativt välj någon av de andra gazpachoalternativen som är betydligt magrare (länkar nedan).

Alternativ

Hemlagade krutonger

Gazpacho con Petter

Annes enkla gazpacho

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem