Så spritsas italiensk maräng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

: 0

 

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Så spritsas italiensk maräng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0

Recept: 0 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: ?%

Fett: ?%

Kolhydrater: ?%

Fibrer: ?%

Portionsvikt: 0 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Moa" under bilden.

  1. Maräng: Till spritsning av maräng används Italiensk maräng. Se dito recept via länk nedan. Italiensk maräng tillreds bäst i degblandare. Maskinen bör gå på lågvarv i färdig maräng som för tillfället inte används till spritsning. Detta för att sockret inte skall kristallisera sig. 
  2. Verktyg: För att spritsa behövs en spritspåse med munstycke ("tyll"). Till maräng används tyllar med bredare öppning. Läs mer, klicka på ingrediens Sprits och tyll.
  3. Spritsning: Fyll påsen med maräng. Vrid om påsens översida intill smeten och håll fast med den ena handen. Med den andra styr man spritsningen över bakverket. Se filmen.

Kockens kommentar

Moa Brink är konditor och bagare på Lundbergs konditori i Gröndal, Stockholm. Tillsammans med Svenska Bagerilandslaget vann hon guld i Nordic Bacery Cups alla tre kategorier - skådebröd, matbröd och söta bröd. Hon finns på instagram.com/brinkmoa.

Italiensk maräng är kokt sockerlag som vispas ner i vispad äggvita. Det är en mjuk maräng vars konsistens varieras med hetta i sockerlagen (120-125°C). Till skillnad från andra maränger bakas denna inte i ugn. Läs mer > Så lagas maränger.

Tillhörande recept

Italiensk maräng

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem