Skånsk brunkål av vitkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om sallader >

 

 

Så lagas huvudkål >

 

 

Om kål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skånsk brunkål av vitkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 3

Recept: 830 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 341 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om sallader > Äts ej

Så lagas huvudkål > Äts ej

Om kål > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim 25 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skär bort kålens grova rotstock. Strima kålen t.ex. med osthyvel. Bryn kålen i matfettet i en gryta på medelvärme.
  3. Lägg över kålen i en ugnsfast form och ringla över sirap, soja och ättikssprit. Tillsätt vatten+fond eller skinkspad. Salta och peppra lätt.
  4. Ställ in formen i ugnen i 45-60 minuter.
    Rör om några gånger under tiden. Späd eventuellt med mer vätska.
  5. Garnera eller servera med äpple. Använd gärna en matring för fin form.

Kockens kommentar

Brunkål passar bl.a. till skinka, revbensspjäll eller fläskkorv. Brunkål, på gammeldags skånskt maner, görs på strimlad vitkål enligt detta recept. Det finns dock en variant av bladkål som har brunaktiga blad och benämns brunkål.

Passar till

Julskinka

Revbensspjäll

Fläskkorv

Alt: Rödkålssallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem