Grönkålschips
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönkålschips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 0

Recept: 398 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 24%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 41 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesan om sådan önskas.
  3. Ringla matolja över grönkålen. Blanda allt med fingrarna så att bladen blir väl insmorda runt om. Sprid ut bladen jämt över plåten. 
  4. Sätts in i ugnen i 10-15 minuter tills krispiga.
  5. Ta ut och salta lätt. Strö över eventuell parmesan.
  6. Servera som annan chips, modell drinktilltugg.

Kockens kommentar

Grönkålen kan också friteras och serveras som drinktilltugg eller till mat. Se recept > Friterade grönsaker.

Alternativ

Friterade grönsaker

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem