Ostsufflé till efterrätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så används ägg >

 

 

Så används ost >

 

 

Suffléform 2-3 dl >

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ostsufflé till efterrätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1167 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 14%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 156 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så används ägg > Äts ej

Så används ost > Äts ej

Suffléform 2-3 dl > 4.0 styck Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Koka upp mjölk i en kastrull.
  3. Smält matfett i en annan kastrull och vispa ner mjöl till en klimpfri smet. 
  4. Häll smörblandningen i en bunke och vispa ner den kokande mjölken. Låt blandningen svalna tills den är ljummen.
  5. Separera äggvita och gulor. Vitan läggs i en absolut ren bunke. Inte minsta gula får medfölja.
  6. Vispa ner äggulor, ost och maizenamjöl i mjölkblandningen. Salta och peppra.
  7. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  8. Vänd försiktigt ner skummet i mjölkbunken.
  9. Smörj en stor eller flera mindre suffléformar med matfett. Fyll med  smet.
  10. Grädda i ugn cirka 30-40 minuter. Den är klar när den ser ut som på bilden.

OBS! Öppna inte ugnsluckan under tillagning, för då sjunker sufflén ihop. Servera snabbt!

Kockens kommentar

Receptet kan användas som grund för andra suffléer. Byt då ut osten mot tex. svamp, grönsaker, skaldjur eller fisk. Beräkna därvid cirka 2 dl för smaksättning till 4 personer. Tillredning av sufflémassa och framför allt vispning av äggvita bör ske i kallt utrymme. Ju kallare luft desto högre reser sig sufflén. Läs mer i Kockskolan > Så används ägg.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem