Frozen cheesecake (ej bakad)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Så vispas ägg >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frozen cheesecake (ej bakad)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4229 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 99 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas ägg > %

Så vänder man ner > Äts ej

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim + 4 tim )

  1. Tårtbotten: Mixa eller mosa kexen fint. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en springform.
  2. Kräm: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
  3. Vispa grädden lös. Vispa vitorna till styvt skum. Vänd först ner grädden och sedan äggvitan försiktigt i färskostsmeten.
  4. Frys: Häll smeten i formen. Täck med plastfilm och låt stå i frys minst 4 timmar.
  5. Servera: Ta ut kakan 15 minuter före servering. Ta bort formen. Sitter smeten fast i formen kan formen värmas i vattenbad eller med gasbrännare för att lossna.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). En bakad cheesecake kan också frysas. Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Obakad cheesecake med vit choklad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem