Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Senapspulver Colman´s

0.5 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Ättikssprit 12%

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skagenröra - kanske världens mest klassiska avokadorätt!

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 221 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Senapspulver Colman´s 0.5 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Ättikssprit 12% 0.5 tsk 0%

...

Skapat av
hannawe

Tillagning

  1. Skala räkorna, använder du färdigskalade ska du krama ut dem i lite hushållspapper så det inte är blöta och sladdriga.
  2. Blanda lika delar majonäs och crème fraiche i en skål och krydda med lite colmans senapspulver, salt, peppar, pressad citron och mycket dill. Smaka av ordentligt.
  3. Blanda allting och låt stå minst 10 min i kylen. Servera som förrätt i en avokadohalva. Väldigt väldigt gott!

Kockens kommentar

Ikväll testade jag för första gången att köpa ”handskalade” räkor i en liten plasthink på ICA. De var av samma typ som man brukar få på salladsställen men om du kramar ur lagen ur räkorna blir röran helt ok. Godast är så klart att skala egna räkor men det är inte alltid man är på det humöret eller orkar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem