Grillade tigerräkor på spett (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade tigerräkor på spett (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1

Recept: 623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 176 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen eller ugnsgrillen. Lägg grillspetten i vatten, helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
  2. Skala räkorna men behåll stjärtstumpen.
    Pensla med matolja och krydda med citronpeppar eller dylikt.
  3. Grilla räkorna 3-5 minuter per sida beroende av hur stora räkorna är. När de blivit rödvita i färgen är de klara. Salta lätt.
  4. Servera gärna med någon sötsur sås till.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad. Läs mer > Tigerräkor ett miljöhot.

Passar till

Hemlagad sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem