Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitvinsvinäger

1.0 

tsk

Jalapeno inlagd skivad

1.0 

tsk

Rapsolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bönsallad med tomatvinägrett till mat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 1

Recept: 620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 130 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%

Jalapeno inlagd skivad 1.0 tsk 0%

Rapsolja 1.0 msk 18%

...

Tillagning (20 min + 12 tim )

  1. Blötlägg bönorna och låt stå över natt, minst 10 timmar.
  2. Koka ärterna i god tid före måltid. Kikärter kokas 1-1,5 timme. Svarta bönor kokas i 30-40 minuter. Röda bönor (red kidney beans) stormkokas 10 minuter för att avlägsna giftämnen, därefter småkoka i 35-50 minuter.
  3. Ansa/skala morot, palsternacka och purjolök. Skär av i 10 cm långa bitar.
    Finstrimla bitarna på längden ("julienne").
  4. Mixa de krossade tomaterna med vinäger, jalapeno och salt. Tillsätt lite olja i taget, så att dressingen tjocknar.
  5. Blanda dressingen med bönor och råkoststrimlor.

Kockens kommentar

En snabb variant är att köpa kokta bönor på burk, som man sköljer bort lagen från. Torkade bönor sväller vid tillagning. 1 dl torra bönor ger vanligen 2-3 dl när de är kokta.

Passar till

Het kärlekskyckling

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem