Grillade högrevsburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade högrevsburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 19%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 338 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

...

Skapat av
Matgeek

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.

  1. Sätt på grillen i god tid.
  2. Färs: Mal egen färs (se filmen) eller köp färdigmald. Tidsåtgång ej medräknad.
  3. Vitlöksmajonnäs (aioli): Riv vitlök och blanda med majonnäs. Hemlagad majonnäs se recept via länk nedan (tidsåtgång ej medräknad).
  4. Lök: Skala lök, halvera och skiva i "månar". Fräs (lättstek) i smör 5 minuter eller mer utan att bränna.
  5. Forma hamburgare till "puckar", de bör vara ganska kompakta för att inte falla sönder (se film).
  6. Grilla: Stek köttet några minuter på var sida till önskad genomstekning. Knaperstek samtidigt bacon. Rosta insidan på brödet.
  7. Servera: Bred majonnäs på brödets undersida. Lägg på bacon och sedan köttet. Toppa med lök. Lägg på brödlocket.

Kockens kommentar

Färs av högrev är extra smakrik och av många ansedd som den godaste färsen. Passar extra bra att grillas. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagad majonnäs

Aioli

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem