Biff ā la Lindström, ā la Petter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Biff ā la Lindström, ā la Petter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1963 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 481 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 27%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 5%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen 3-4 minuter. Ta ur.
  3. Skala och finhacka lök, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris, ägg, salt och peppar. Forma biffar.
  4. Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.
  5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.

Kockens kommentar

Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt. Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna. En svensk klassiker, jämför med "originalet".

Alternativ

Biff ā la Lindström, originalet?

Halstrad råbiff

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem