Enkel chili con carne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om chili con carne >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel chili con carne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 469 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om chili con carne > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Hetta upp matfett i kastrull på medelhög värme. Tillsätt färsen och finfördela den med en trägaffel. Stek i cirka 5 minuter tills den fått färg.
  2. Skala och finhacka lök. Häll ner i kastrullen och rör om.
  3. Tillsätt bönor och krossade tomater. Smaka av med peppar, salt och chilipulver. Låt småkoka i 10 minuter.

Kockens kommentar

Använd gärna krossade tomater med chili- eller vitlökssmak. Löken kan vid behov tillsättas samtidigt med köttfärsen för mildare smak. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.

Receptalternativ

Chili con carne

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem