Grillad hamburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad hamburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 274 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen.
  2. Skiva tomater, ansa sallad. Skala och skiva lök. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
  3. Forma färs till burgare, gärna med hjälp av en matring.
  4. Grilla burgarna 4-6 minuter på var sida till fin stekyta. Nöt- eller lammfärs kan med fördel vara lätt röd innuti. Fläskfärs skall vara genomstekt. Salta och peppra.
  5. Grilla gärna hastigt brödets insida.
  6. Servera som på bilden med tillbehören vid sidan om, eller gör en klassisk hamburgare.

Kockens kommentar

Köttfärs är en bakteriekänslig vara och skall vara nymald. Använd helst färs av nöt- eller lammkött som är mindre känslig.

Alternativa tillbehör

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Het grillsås med saltgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem