Chili con carne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om chili con carne >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chili con carne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2767 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 466 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chili con carne > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka paprikan.
  2. Bryn köttfärs i matfett cirka 5 minuter på medelhög värme i en stor kastrull/gryta. Finfördela färsen med en trägaffel. Sänk till medellåg värme. Tillsätt lök och vitlök. Låt steka i ytterligare 5 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Smaka av med chili, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 20 minuter. 
  4. Tillsätt  bönor och paprika och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
  5. Servera chili con carne med lite crème fraiche och vitt bröd till.

Kockens kommentar

Burkbönor kan bytas ut mot blötlagda och kokta bönor. Välj alternativt vita, bruna, röda, svarta, black eye, linser eller kikärter. Eller blanda olika sorter. Beräkna 1,5-2 dl torra bönor för 4 personer. Koka enligt anvisning på förpackning. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.

Receptalternativ

Enkel chili con carne

Smakrik chili con carne

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem