Saftsoppa, saftkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fruktsoppa, -kräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saftsoppa, saftkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1032 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 430 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fruktsoppa, -kräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten i en kastrull. Tillsätt resterande vatten och saft.
  2. Sätt på spisen och låt koka upp under omrörning med lugna tag intill botten.
  3. Soppa behöver bara koka upp. Kräm sjudes tills den tjocknat.
  4. Häll upp och låt svalna. Äts ljummen eller kall med mjölk. Mandelbiskvier, kakor och skorpor passar som tillbehör.
  5. Strö över lite socker om soppan inte äts direkt, så blir det inte "skinn" på ytan.

Kockens kommentar

Skillnaden mellan soppa och kräm är konsistensen. All slags saft kan användas. Råpressad frukt likaså, men kan då behöva sötas. Läs mer > Om fruktsoppa/-kräm.

Alternativ

Blåbärssoppa

Klassisk nyponsoppa

Gammaldags fruktkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem