Crêpes bretonnes, söt bretansk bovetepannkaka med rom
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 250
Kcal / portion: 275
GBR (GI) / port: 3
Recept: 1099 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Smet: Häll mjölk och rom i en bunke och vispa ner mjöl, lite i taget till en slät klimpfri tunn smet. Tillsätt kanel och salt. Ställ in i kylskåp i en timme eller mer.
- Grädda tunna crêpes i stekpanna på medelhög värme. Fräs lite smör i pannan innan första gräddningen. Häll 0,5-1 deciliter smet i pannan och vicka den så att smeten rinner ut i kanterna.
- Vänd pannkakan när smeten stannat sig (stelnat på ytan) och kanten blivit knaprig.
- Vispa om i smeten (mjölet sjunker) och grädda nästa pannkaka.
- Smält socker och smör. Häll över crêpen.
- Serveras varm.
Kockens kommentar
Naturligtvis finns alla slags crepes i Bretagne, men de är speciellt kända för bovetepannkakor av olika slag. Se också recept Galettes bretonne. Mycket enkelt och överraskande gott!