Crêpes bretonnes, söt bretansk bovetepannkaka med rom
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 4

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crêpes bretonnes, söt bretansk bovetepannkaka med rom

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1099 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Smet: Häll mjölk och rom i en bunke och vispa ner mjöl, lite i taget till en slät klimpfri tunn smet. Tillsätt kanel och salt. Ställ in i kylskåp i en timme eller mer.
  2. Grädda tunna crêpes i stekpanna på medelhög värme. Fräs lite smör i pannan innan första gräddningen. Häll 0,5-1 deciliter smet i pannan och vicka den så att smeten rinner ut i kanterna.
  3. Vänd pannkakan när smeten stannat sig (stelnat på ytan) och kanten blivit knaprig.
  4. Vispa om i smeten (mjölet sjunker) och grädda nästa pannkaka.
  5. Smält socker och smör. Häll över crêpen.
  6. Serveras varm.

Kockens kommentar

Naturligtvis finns alla slags crepes i Bretagne, men de är speciellt kända för bovetepannkakor av olika slag. Se också recept Galettes bretonne. Mycket enkelt och överraskande gott!

Alternativ

Galette bretonne

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem