Currykalops av hjärta kokt i gryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Currykalops av hjärta kokt i gryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 524

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2095 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 616 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 26%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna.  Putsa hjärtat från blodådror och hinnor. Förkoka köttet 30-60 minuter under lock. Skär köttet i skivor eller i tärningar.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om till lite färg.
  3. Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten plus fond. Salta och peppra. Koka under lock i cirka 30 minuter.
  4. Skala kålrot, morot och lök. Tärna kålroten, skiva morot och klyfta lök. Stek dem på medelvärme i pannan med lite matfett och curry, tills de fått lite färg. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  5. Tillsätt rotsaker och lök i kastrullen och koka i ytterligare cirka 20 minuter, tills rotsakerna är nästan mjuka. Garnera med persilja.

Alternativt tillbehör

Kokt ris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem