Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Lingonsylt konserverad

2.0 

dl

el. inlagd gurka ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2363 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 547 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 23%

Lingonsylt konserverad 2.0 dl 14%

el. inlagd gurka ¤ 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat rent från blodådror och fett. Förkoka hjärtat i cirka 1 timme under lock.
  2. Torka av hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. Hacka persilja. Skala och skiva lök. Hacka persilja.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i gryta med fett cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
  4. Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, till fin färg. Lägg tillbaka löken.
  5. Salta och peppra lätt. Tillsätt lagerblad och rör ner mjöl. Tillsätt krossade tomater och soja. Låt grytan småkoka under lock 30-60 minuter, tills köttet är mört.
  6. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  7. Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt matfett när all fukt försvunnit i pannan och stek i 5-10 minuter tills svampen fått färg.
  8. Tillsätt svamp till grytan när köttet är klart. Garnera med persilja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem