Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pudding >

 

 

Vattenbadskastrull >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2541 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 436 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pudding > Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.
  3. Pudding: Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späck och äpple. Vispa kraftigt. Rör ner späcket och äppeltärningarna.
  4. Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll i smeten. Täck med smörat papper och sedan folie.
  5. Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
  6. Tillbehör: Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.
  7. Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.

Kockens kommentar

Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter. Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten (se > Vattenbadskastrull).

Passar till

Skirat smör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem