Blodpudding kokt i mjölk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blodpudding kokt i mjölk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 1122

GBR (GI) / port: 16

Recept: 4489 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 21%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 375 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp mjölk i kastrull. Tillsätt en klick smör. Passa så att det inte kokar över.
  2. Skär blodpuddingen (eller blodkorv) i 1 cm tjocka skivor. Sänk till medellåg värme och lägg ner skivorna i mjölken. Sjud under lock i cirka 5 minuter.
  3. Stek fläsk i panna på medelhög värme tills knaprigt.

Kockens kommentar

För den som tycker att stekt blodpudding är lite för stark i smaken passar kokt blodpudding. Hemmagjord lite syrligare äppelmos ger en fräsch smak, liksom lite råkost eller strimlad vitkål till blodpuddingen.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Coleslaw

Rotsellerisallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem