Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats dl: 2

Om pesto >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pesto alla Genovese, klassisk pesto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 532

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1268 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 55%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 119 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pesto > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skala vitlök. Grovhacka de fasta ingredienserna så blir det lättare att mortla.
  2. Krossa vitlök och salt i en mortel. Tillsätt pinjenötter och ost. Stöt/rör om till geggig massa.
  3. Tillsätt basilika och rör om längs mortelns kanter.
  4. Tillsätt olivolja och massera samman smeten. Smaka av.
  5. Hållbar i en vecka i kylskåp. Övertäckt med olja håller den längre.

Kockens kommentar

Variera ingredienserna enligt egen smak, till exempel med olika slags nötter. Mängd ost och nötter avgör hur fast pastan skall bli. För lösare pesto tillsätts mer olja. Har man inte en mortel kan mixa ingredienserna i en mixer, eller finhacka och mosa med sked. Läs mer > Om pesto. Pesto kommer ursprungligen från Genua i Italien. Ordet från "pestare", vilket betyder stöta. Pesto används mest som smaksättare av pasta, men passar också väl som pålägg på bröd. I handeln finns många olika sorters pesto.

Passar t.ex. till

Pastasallad med pesto

Kalbräss pesto

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem